Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Πατριώτες


Παπαποιός;

Νομίζω ότι αφού έτσι κι αλλιώς ο Λουκάς Παπαδήμος, που λένε ότι θα γίνει πρωθυπουργός, θα κάνει ακριβώς τα ίδια και χειρότερα με τον Γιώργο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει ο πρωθυπουργός. Άλλωστε ο Γιωργάκης και καλώς καμωμένα μας είπε ότι τα έκανε όλα για την σωτηρία της πατρίδας και ψήφο εμπιστοσύνης πήρε. Γιατί να φύγει λοιπόν; Αν επιμένουν οι αγορές ας περάσουμε έστω σε μια δημιουργική σύνθεση των δύο προσώπων. Για σύνθεση της πολιτικής τους δεν θα χρειαστεί να κουραστούμε. Οι τραπεζίτες κυβερνάγανε μέσω πολιτικών, οι τραπεζίτες θα κυβερνάνε, μέσω τραπεζιτών. Ο παρονομαστής είναι κοινός. Μιας και περάσαμε λοιπόν στην εποχή των πρωθυπουργών του σωλήνα, συνέθεσα κι εγώ έναν να προτείνω…

Δεν ξέρω αν το προσέξατε

Δεν αντέχω να μην σχολιάσω, όσα ακούω σήμερα στην τηλεόραση… Από τον Όλι Ρέν μέχρι τον τελευταίο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, του ΔΗΣΥ, ακόμα και τον Ψαριανό της ΔΗΜΑΡ πασχίζουν να σώσουν την Ελλάδα… Άκουσα την λέξη πατριώτης και πατρίδα σε όλες τις κλήσεις. Φοβερό! Αυτοί να προτάσσουν τα στήθη τους κι εγώ ο εγωιστής, απλήρωτος εδώ και μήνες, να σκέφτομαι  μόνο ότι την Τρίτη λήγει ο λογαριασμός της ΔΕΗ με το χαράτσι και περιμένω μετά το κόψιμο… Τουλάχιστον μέσα στην κρίση κάποιοι έχουν την πολυτέλεια να ασχολούνται με την σωτηρία της πατρίδος. Γιατί οι υπόλοιποι είμαστε απασχολημένοι με το ταπεινό καθήκον της σωτηρίας του σπιτιού μας. Τους εύχομαι μια καλή κυβέρνηση, να έχουν να παίζουν για τις επόμενες βδομάδες.

Τα Φιλαράκια

Επειδή αυτές τις μέρες οι σχέσεις μίσους και αγάπης δίνουν και παίρνουν, ας δούμε το ζήτημα όπως είναι στην ουσία του…

Περιγραφή σειράς: Τα κεντρικά πρόσωπα είναι έξι μεσήλικες -και βάλε-, που διάφορες περιστάσεις τους έφεραν κοντά να κάνουν πολύ στενή παρέα και να γίνουν "Τα Φιλαράκια". Η καθημερινότητα, τα προβλήματα, οι σχέσεις τους, τους φέρνουν πότε πιο κοντά και πότε τους χωρίζουν αλλά πάντα η φιλία τους παραμένει το σταθερό τους σημείο. Ο Tόνυ με την Ντόρα μετά από κάποια προβλήματα έπαψαν να συγκατοικούν. Ο Tζέφρυ αφού έδιωξε τους παλιούς συγκατοίκους του και είχε χώρο στο σπίτι αποφάσισε να μείνει με τον Τζόρτζ, που παλιά συγκατοικούσε κι αυτός με τον Τόνυ και την Ντόρα. Ο Τζέφρυ ζήτησε κάποια στιγμή και από τον Τόνυ να συγκατοικήσουν αλλά δεν τα βρήκαν γιατί ο Τόνυ ήθελε το συμβόλαιο του σπιτιού να είναι στο όνομα του. Αλλά τελικά ο Τζέφρυ το έβαλε στο όνομα του φίλου του, του Μπένι.  Η Άνγκελα είναι στην ίδια λέσχη με τον Τόνυ, αλλά αυτός της κάνει νάζια γιατί νιώθει ότι δίνει περισσότερη σημασία στον Τζέφρυ. Ο Τζέφρυ  είναι πρόεδρος μιας άλλης λέσχης αλλά τα πάει πολύ καλά με την Άνγκελα και την Κριστίν που είναι κι αυτές αγαπημένες φίλες, αν και μένουν λίγο πιο μακρυά. Κι αυτές ανήκουν "στα φιλαράκια" αφού όλοι μαζί σχεδιάζουν την ζωή τους και κυρίως τις ζωές των άλλων. Μπορεί τα φιλαράκια να φαίνεται σαν να έχουν που και που κάποιες εντάσεις μεταξύ τους, αλλά στην πραγματικότητα τους ενώνει η κοινή τους προσπάθεια να τα καταφέρουν σε μια δύσκολη στιγμή για όλους. Τους ενώνει ο κοινός σκοπός για τον οποίο ο ένας στηρίζει τελικά πάντα τον άλλο. Οι ρόλοι εναλλάσσονται όπως πάντα στις φιλίες. Πότε ο ένας φαίνεται να έχει το πάνω χέρι, πότε ο άλλος για να μην τον στεναχωρήσει υποχωρεί ή του κάνει τον δύσκολο, αλλά όλα καταλήγουν σε μια υπέροχη σχέση με βασικό στόχο να γκρεμίσουν τις ζωές των άλλων. Αυτών που μένουν από κάτω.
Η σειρά είναι ευρωπαϊκής παραγωγής και προβάλλεται σε όλα τα κανάλια, όλες τις ώρες, εκτός αν σου κόψουν το ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: